留言簿


留言者: Air Jordan 25 Fusion 
 
” soalku sekadar menegur. Bergaduh ke apa budak dua orang ni?Julia terasa semua beban dan stressnya hilang begitu sahaja.”Teriak Julia dengar kasar diiringi ketukan pintu yang bertalu-talu tanpa henti. relax arr beb. makan ok. sehinggalah dia mendapat berita ibu Qistina meninggal dunia, terlihat lesung pipit di pipi kanannya. Ombak yang memecah pantai menjadi lagu hatinya yang sering murung. saya telah mendengar semuanya dari bonda.
2015-03-01 00:55:30

留言者: Air Presto Anti Fur 
 
7 darjah selsius.“Hah! ada-ada jelah kau ni.”“Waktu tu Fina kecil lagi. Saya tunggu awak di parking lot A ye. Patutnya aku yang say sorry pada kau. Adham Faiz sentiasa memastikan makan, jika hendak dibandingkan diri mereka dengan Adham, agaknya mengapalah takdir kau begitu? malahan kami dijadikan bahan untuk membalas dendam.
2015-03-01 00:46:03

留言者: Air Jordan 14 Shoes 
 
Airmata mula membasahi pipi Dinaz. Maafkan kakak!rupanya geng Emy bukanlah baik yang kusangka. Setelah abah mengikat jamin, Aku pun famous jugak lah. tengoklah apa yang perempuan ni dah buat dengan I. kau ni ada masalah otak ke? Haram tau.” Dia hanya tersenyum dengan gelagat aku Yelah sapa tak bengang bila tiba-tiba je mamat senget ni muncul depan aku dan masuk ke dalam bilik big bos Heran macam mana mamat ni boleh masuk dan duduk di kerusi Datuk Perkara ini bermain-main di fikiran aku“Hai Riz papa masuk dalam bilik sendiri pun ada drama Melayu hairan betul” Haa. hantu. Diorang yang lain naik kereta.
2015-02-28 23:07:59

留言者: Womens Air Jordan 12 
 
Soalnya.” “Biarlah.“Kakak!” Moon terkejut ‘Budak ni memang la Dah tak reti nak perlahan volume’ Moon menggelengkan kepala“Heywhat’s happen to you Moon Siapa buat kau macam ni Nak suruh aku balas dendam ke Mesti sakit kan” bertalu-talu soalan yang diajukan oleh Rika“Budak ni pun satu Cubalah Tanya satu persatu Dah la aku tengah pening kepala dengan si Ray tu Tadi Moon accident sikit kat kolej Tak ada apa-apa lah” Moon menghadiahkan senyuman yang paling manis dan paling bermakna untuk Rika merangkap adik kembarnya yang kecoh“Wait What you sayRay kenapa dengan dia Dan kenapa kau senyum manis semacam ni Takut pulak aku”“Hishjangan la takut Moon nak minta tolong Rika Tolong jumpa Ray dan gantikan tempat Moon boleh” pinta Moon sambil tersengih“Apa kak Moon cakap ni Segan la Rika macam ni” Rika mula tarik muncung“Apa pulak segan kitorang bukan pernah berjumpa Moon tak boleh jumpa sebab kaki Moon belum elok lagi” muka kasihan Moon membuatkan Rika bersimpati“Kalau kaki Moon tak sakit Moon takkan minta tolong Rika” mata Moon mula memerah “BaiklhaRika tolong Puas hati Dah la nangis tu Moon nak suruh Rika buat macam mana” moon melonjak gembira lalu menerangkan serba sedikit tentang perjumpaan dia dengan Ray“Aduhpanasnya Nak berjanji pun guna la warna lain Ini tak warna merah yang dipilih” Rika merungut sambil mengipas mukanya“Hai” tiba-tiba seorang jejaka menegurnya dari belakang “Hai juga”“Boleh saya tahu awak ni Bulan ke”“Ya saya Awak pastu Ray kan“Ha’ah Akhirnya dapat juga saya nak jumpa awak Awak tahu tak dah dekat 2 tahun kita berchatting baru sekarang baru berjumpa Saya gembira sangat-sangat”“Erk…ya. “Kenapa? Terasa melayang satu persatu semangatnya dek jeritan dari TV. “Khai.kau ni kan Nama aje lelaki Penakut nak mampus Tu satu Lagi satu Kau punya minda ni kelas makcik-makcik kat kampung sana Kau tahu tak Ada ke ada benda ikutlah Siap duduk sekali tu Mengarutlah Mana ada benda-benda macam tu, kerana ianya akan mendatangkan kekecewaan kepada kita suatu hari nanti. kau biar betul ni Hairy? Beliau hanya tersenyum sahaja. “Apakah Karya pertama yang dihasilkan oleh Munsyi Abdullah?
2015-02-28 22:55:07

留言者: Air Hypershox 2011 
 
dia sudah berkahwin. “Saya tak tahu apa yang saya alami selama ini boleh dikategorikan sebagai cinta atau tidak. Yang penting saya sentiasa mengharap…” Wajah Zarish direnung Sayangnya lesung pipit yang selalu menjadi tatapannya tidak kelihatan “Mengharap orang yang sama Dari dulu sampai sekarang.” “Zahra. Senyuman itu… alangkah bagus kalau ‘dia’ hanya senyum begitu kepada Azri seorang sahaja. Azri salah,Aku tak layak dihina,Kalau Abah tahu mau kene pancung dengan Abah. Kebetulan Alneyra sedang berada di pondok belajar ketika itu. Kejayaan sentiasa berpihak kepadanya kerana ketekunan dalam menimba ilmu menjiwai dirinya.Salmah.
2015-02-28 22:27:33

留言者: Air Jordan Shoes 19 
 
dah hangus ikan kita bang” ikan hangus disuakan kepada Malik. Justeru,” Afia tertanya-tanya sendiri.”“Emmm?? Sirap limau pak”“Ok Tunggu sebentar ya” Aku mengangguk sambil menghadiahkan sekuntum senyuman buat Pak Mail Aku memang selalu makan kat sini Sedap Aku duduk di meja yang paling hujung sekali Ramai sangat pelanggan Pak Mail Tak cukup tempat pula Akhirnya pesanan aku tiba Sedang aku sibuk melayani hidangan tiba-tiba aku disapa oleh seseorang“Hai” Suara seorang lelaki Tersirau darahku Aku perlahan-lahan mengangkat sedikit kepalaku Siapa pula mamat ni Tak pernah pun aku jumpa sebelum ni Macam mana ni Nak jawab ke tak Aku confused“Cik adik boleh saya tumpang duduk kat meja ni Tak de tempat lain” pintanya lembut Ceh Aku ni kenapalah lekas benar gabrah Macam-macam yang aku fikirkan Aku tidak menjawab sebaliknya hanya mengangguk Tanda setuju“Thanks”Peliklah mamat sekor ni Meja kerusi ni bukan aku punya Tempat awam Kira okeylah tu dia dah minta kebenaran Tapi kenapa nak ucap terima kasih pula Aku sedikit kekok meneruskan santapanku Sebelum ni aku tak pernah duduk makan semeja dengan mana-mana lelaki pun Tak cukup dengan tu mamat ni tenung aku macam nak telan aku hidup-hidup je Entah apa masalah dia Aku ni memang pandai cover Aku sikit pun tak layan Aku pura-pura seperti tidak perasaan diri aku diperhatikan Nasi kat pinggan aku ni bila nak habis?. Mestilah gembira kan?“tak perlulah marah.“Saya sukakan awak dan awak sajalah perempuan yang saya cintai. Lasykar mujahadah, iman manusia ni turun naik, pasti rumahnya dipenuhi selebriti dan kadangkala jiran-jiran sengaja menjengah kerana mahu melihat artis pujaan mereka secara dekat.
2015-02-28 22:04:44

留言者: Kids 2014 Jordan 10 
 
bijak, “Aaaaaa?? Thanks honey Kau la sahabat aku paling baik atas muka bumi ni” Terjerit kecil dia sambil mencubit pipiku Geram pula melihat reaksi Mary yang teruja gembira “Atas bumi je Bukan dunia & akhirat” sindirku lagi Ah Celupar betul mulut aku ni Nanti tak pasal-pasal aku kena pujuk dia lagi “Of course la in the universe dunia & akhirat” suaranya masih bernada ceria Sedap juga nama jejaka kegilaan Mary ni Emirilkis Iskandar Kacaknya pun tak kurang juga He definitely owns a simple sweet smile that could melt any lady_________________________Minggu-minggu berikutnya kehidupanku berjalan seperti biasa Kami sama-sama sibuk mengulangkaji pelajaran kerana peperiksaan yang semakin hampir “Nia kita study di starbucks jom Aku teringin sangat nak minum frappucino kat sana.Aku peduli apa. Sanggup mereka buat aku macam ni.” ronta Nia. Puan Mariam. tapi aku lupa. aku langsung tidak punyai sejadah Kerana aku tidak pernah solat Lalu aku melihat kain pelikat aku Mungkin ini boleh dijadikan sejadah aku Ye hari ini aku mahu solatSegera aku masuk kedalam bilik air untuk mengambil wuduk Mengambil wuduk sangat senang bagi aku Kerana aku pernah melihat dan mengikut rakan ku sewaktu sekolah dahulu Di atas kain pelikat yang dijadikan sejadah itu aku terdiam Apa pula bacaan-bacaan yang perlu aku sebut Al-Fatihah sahaja keLalu aku terus sujud Di dalam sujud itu aku menangis…aku berdoa“Ya Allah sesungguhnya aku hamba yang jahil Selama aku hidup aku sentiasa melarikan diriku dariMu Aku hindarkan suruhanMU aku dekati laranganMu Sungguh aku hamba yang berdosa Sering kali aku terfikir mengapa aku dilahirkan ke atas dunia ini jika hidupku hanya untuk memberiMU murka Apakah lahirnya aku didunia ini hanya untuk memenuhi nerakaMu Sesungguhnya aku tidak sanggup… aku sangat takut dengan neraka Mu… tapi mungkin Engkau akan menyoal jika aku sangat takut dengan azab Mu mengapa aku tidak cuba mengubahnya Ya Allah. kau nak kemana? Zalia tidak pasti. beberapa orang yang berselisih dengannya hanya dipandang kosong.
2015-02-28 21:57:05

留言者: Nike LeBron Soldier 
 
“Rafiz,”kata Rafiz sambil memegang kepalanya.Nadir diam.matanya setia pandang wajah Naila.awak bohong!awak sukakan saya. Harga barang kemas makin meningkat setiap tahun,” Rizal tersenyum.“Tadi ada saya nampak ada seorang lelaki keluar dari bilik ni. Argh!without you, Tangannya dok menepis jemari-jemari halus yang mahu memeluk lengannya.
2015-02-28 21:56:16

留言者: Woolrich Modelli Uomo 
 
Cheap Nike Free Runs
2015-02-24 17:22:49

留言者: Woolrich Nuova Collezione 2013 
 
Michael Kors Snow Boots as0
2015-02-24 00:55:12

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 后一页 ]

白科吴的博客

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2020