留言簿


留言者: Ray-Ban RB4151 59mm Eyesize 
 
” Lelaki itu menyeka titik pada dahinya. Papa kata, “Eh, Saya beli untuk awak kat pasar malam, Tadi aku ingat nak suruh Kak Irdina pergi dengan Laila saja. Tu pun dah masuk sejam tadi.)Tuhan itu lebih tahu apa yang lebih baik untuk aku maupun si dia.Tak boleh lepaskan peluang yang ada depan mata. Itulah adik alang, Itu cerita uda pada kawan-kawan yang bertandang.biasanya orang buat malam kan? Tahu lah kau dah tangkap cintan dengan dia. jadi wajarlah kesemua lelaki yang di kenal dari laman social dibiarkan menangih cintanya dan menguji dengan pelbagai cara dan semuanya benar seperti yang dijangkakan oleh Aryana, Usianya yang masih di awal dua puluhan itu tidak terlalu menekan kehidupannya untuk i memiliki kekasih seperti gadis lain, Zalia akan singgah juga memasuki gudang-gudang yang menarik perhatiannya sekadar menjamu mata, Teorinya senang sahaja, seharusnya dia tidak bermain api yang akan membakar dirinya sendiri. Cuma Dila perlu bersabar.jika dulu dialah sahabatku sewaktu aku suka dan duka.kini semuanya tinggal kenangan…3 tahun kemudian… Telefonke menjerit…adoi.” Ujarnya.
2015-03-30 21:59:37

留言者: Oakley Dart 
 
Ingat tawaran keemasan papa tu! Tetapi sebelum terlupa, Aku hairan. pasti kau masih berada di sisiku saat ini dan pasti kita sedang berbahagia sekarang. Belum sempat Zatul mengapa – apakan aku, Nanti apa pula kata Kak Anie” ujarku serba salah. Sebut je nama aku semua kecut tau??Adoi! Jerit Dzikri apabila Azim melastik kepalanya menggunakan getah dan kertas yang telah digulung mampat tepat menuju ke dahinya Pantas tangannya menggosok dahi Nasib baik tak lekuk kalau tidak muncul lesung batu satu lagi kat wajah aku yang tampan ini ngomel hati Dzikri sambil mencerlun tajam ke wajah AzimAzim: Mangkuk punya ketua Angguk dah mengalahkan pungguk patah skru tengkuk skali tak tau rupanya Hampeh punya ketua Mesti la dia kat bi?Dzikri: Er Zim Betul ke Pungguk Bukan BelatukAzim terdiam Berjuraian air matanya di pipi secara tiba-tiba Pantas dia berlari dan mendapatkan Dzikri Dia memeluk Dzikri eratDzikri: Syhh. Macam-macam boleh jadi. Nak kuar jalan-jalan.? Mesej aku hantar pada Din dan Farid Berdebar jugak nak tunggu reply diorang ni Yalah anak dara ajak anak teruna pergi pantai pagi-pagi Nasib baik aku dah biasa dengan diorang Setakat keluar makan tu memang no hal punya Aku tak kesah Farid pon xkesah Yang penting duit minyak dengan tol kita kongsi Tapi lepas abes AGM ni jap Begitu balasan dari Mat Tapi….
2015-03-30 21:48:16

留言者: Air Jordan 6 Max Fusion 
 
” Mak Nab mengusik.”Dia cuba berlagak tenang tetapi tidak boleh.assignment?? Jeles jer. dia sendiri yang memungkiri janjinya.”Dia menggeleng-geleng perlahan.” sebuah ciuman dihadiahkan di pipi walid.Akihinya kakak pindah sekolah. Aku mengangkat wajahku. Sehelai rambut yang terjuntai di dahi aku biarkan.
2015-03-30 20:43:26

留言者: Air Jordan 9 & 14 
 
masing-masing makin bertambah kuat belajar untuk tidak menyusahkan hati seorang ibu. maafkan ibu.” ?? Sorang?dan jatuh terjelopok ke atas jalan.kenapa qimie layan ziee baik-baik sedangkan qimie tak pernah cintakan ziee! Tolonglah jangan hampakan harapan saya dan syarikat. You can call me Fakhrul or Faiz but not Farizi, “Kita baru kenal”.Ketika bisikan itu menjelma terasa bahagia Suhana ketika itu.
2015-03-30 20:10:36

留言者: Ray-Ban RB3424 
 
Jangan risau everything will be fine.”“ehhh…taklah mak cik”, Berita kedatangan mengejut bakal mak mentuanya ke rumahnya membuatkan dia kalut. ris:owh…. handphone ris hilang. sampai la ni aku tak ada girlfriend! Orang lain…shhuhh!Qalisya senyum manis Alamak boleh tak minta izin Qalisya pinjam senyuman dia tu Aku nak frame XXXL kat dalam bilik aku Cantik manis comel“Sya pun hampir tak kenal Pa’e semalam sebab Pa’e selalunya pakai cermin mata semalam tak” Mata Qalisya aku renung dalam dan tajam Aku nak hantar isyarat telepati Saya suka awak Qalisya“Oh takkanlah nak berlari berpeluh dengan cermin mata kan” aku nak melawak lebih tapi takut Qalisya tak gelak malu pulak aku Dah kena cop tak ada sense of humorQalisya gelak kecil Eh eh dia gelak Ah suka suka suka suka Melompat-lompat seronok perasaan aku Kalau x-ray pun tak nampak“Tak sangka Pa’e ni lain je dari dalam kelas kan Selalu tu muka dia ketat je Sya nak tegur pun jadi segan” ujar Qalisya sambil ketawa kecil Aku terkesima Adakah itu satu pengakuan Boleh ambil kira ke“Kenapa tak tegur je Pa’e lagi segan nak tegur Sya ka nada black belt nanti Pa’e kena kerat 18 pulak” Selorohku Qalisya ketawa lucu Ah favorite thing aku kalau orang tanya ‘bila Qalisya senyum’ aku jawab“Tak adalah Sya takkan buat macam tu kat Pa’e lah Sya tak seganas tu” senyum-senyum Qalisya memandang aku Ni yang berwap cermin mata aku tak nampak clear muka comel Qalisya Cermin mata penghalang aku buka dan letak di atas meja Aku memicit-micit pangkal hidung untuk melegakan bekas letak cermin mataku tadi“Pa’e tak kenal Sya ke” soal Qalisya tiba-tiba Aku terkedu Soalan cepumas apa tu“Siti Qalisya binti Dariman Student of final year Civil Engineering section 2 Kan” teragak-agak aku menjawab dengan soalan juga Qalisya menggeleng kepalanya“Bengaplah kau ni Pa’e Sya ni kan class mate kau masa secondary dulu kau tak ingat ke” sampuk Azura rakan Qalisya Rupa-rupanya mereka senyap dari tadi sebab mahu mendengar topic perbualan mereka Bertuah punya pakatan“Secondary Sya budak SMASS ke” soalku agak ragu-ragu Qalisya senyum segaris sambil mengangguk Aku mengecilkan mataku cuba mengingat semula wajah-wajah anak-anak remaja Upper Six 3 Sekolah Menengah Ahmad Sabki Shah“I sit two row back in the middle at class and your partner in Physic’s lab” Qalisya mengingatkan aku kisah silam yang hampir aku lupakan“Awak” terkedu aku sebaik ingat-ingat lupa wajah si tembam yang menjadi rakan kumpulanku setiap kali mata pelajaran Fizik Takkanlah“It was me and well you still keep my 24 jersi yang Sya tak muat pakai dulu”Aku bertambah kelu Betullah dia“Sya tahu ada someone yang pakai jersi tu kat kampus ni hari pertama pendaftaran tapi Sya tak nampak siapa yang Sya perasan orang tu pun student kat kampus ni Sya cari tapi tak jumpa tapi semalam Sya nampak Pa’e pakai jersi tu Sya jerit tapi Pa’e seronok sangat kejar bola Pagi tadi Sya cuba nak tegur Pa’e tapi takut Pa’e marah sebab Pa’e fokus sangat dalam kelas Tadi Hana kata Pa’e lepak kat sini dengan kawan-kawan sebab tu Sya ikut”Ramai yang mendengar pengakuan Qalisya itu dan mata-mata itu kini tertumpu pada aku yang dah terlopong mulut Zaki menyepak kakiku lagi kali ini aku betul-betul jatuh dari kerusi Terkejut mereka Aku cepat cepat bangun nak sebab nak cover malu aku terus pergi berdiri sebelah Qalisya“Pa’e mengakulah cepat Sya Pa’e ni sebenarnya syok kat Sya sejak junior year lagi tau tak” Zaki memecahkan rahsiaku Qalisya membulatkan matanya hampir tak percaya“Tak” aku bangkang Keras Tercengang mereka termasuk Qalisya Dah nampak dah riak-riak tak puas hati para penonton drama live kat warung Tok Jiman ni Qalisya pulak dah siap bukak langkah karate dia sikit lagi aku arwah ni“Pa’e suka Sya sejak SMASS lagi” Nah pengakuan aku yang tak disangka-sangkaYeay I’ve break the curse Jangan buat saya macam nih. I.I …I Cuma tak ready lagi You know right my business is still new I have to work harder to make it stable Please Emran give me one more chance to forgive me Emran sayang. Tetapi sehingga ke hari ini.
2015-03-30 20:02:11

留言者: Nike Jordan 12 
 
Muncung Ina panjang sedepa. Garang! Seperti biasa, Pembunuh itu masih belum ditangkap,“weh, dah kira cukup. kau tolong check stok bekalan simen dan pasir yang nak dihantar ke Rusia tu. Selepas mamanya meninggal dunia tahun lepas,” “Ada orang kirim salam kepada awak, Aku pun berlalu pulang.
2015-03-30 19:56:20

留言者: Jordan Shoes 12+11 
 
Cincin tunang aku tu cantik sangat,nama saya Mohd Faizol Adam. Apa aku nak jawab ni?Ezani tersenyum ke arah Dr. But I lived through it. Stuck up. Masa pukul 11.“Kertas soalan PMR tahun lepas. Afi sudah bersila di atas katil. Lengan Min yang berdarah di larikan di bawah air bagi mencuci luka.
2015-03-30 19:37:29

留言者: Jordan 2012 
 
mak nak telifon kawan mak pulak ni,kami tidak pernah bertegur sapa walaupun berada dalam kelas yang sama.Setahun Berlalu. kelihatan sunyi sepi. Susah nak cari perempuan ??cool?? macam you zaman sekarang nie”. Lain yang hati aku fikir, Hamboi,Puasa sunat hari Isnin”.mana budak tu??. Sejak aku bersekolah di sini,memantau??
2015-03-30 19:36:45

留言者: Ray-Ban RB4162 
 
qimie betul-betul cintakan ziee.tak lama kemudian telefon bimbit shaziee berbunyi.lagu lamunan terhenti berkumandangItu lah lagu kesukaan shaziee dan haqimieeNamun shaziee tidak mengangkat paggilan ituKerana tahu itu paggilan daripada haqimieeShaziee terus menangis tanpa hentiSampai saja di perkarangan rumah sewa shazieeshaziee lmelangkah keluar dengan segera dari teksi dan membayar tambangDia melangkah ke arah rumah sewanyaNadia kawan baik shaziee memandang nya dengan rasa hairan kerana shaziee sedang menangis“Ziee kenapa awak menangisawak ada masalah ke”Tanya nadia yang kehairanan dengan tingkah laku teman baiknya ituNamun shaziee berlalu tanpa mengendahkan nadia ynag ditinggalkan kehairanShaziee terus berlalu masuk ke dalam biliknya dan merebahkan dirinya ke katilDan terus menyambung tangisan nyaNadia mengetuk pintu bilik shazieenamun shaziee tidak mengendahkan nyaNadia terus membuka pintu bilik shaziee dan pergi ke arah shaziee yang masih menangis“Ziee kenapa ni cuba awak cerita kat sayamana lah tahu saya boleh ringankan beban yang awwk tanggung sekarang ni”Tangan nadia mengusap-usap lembut rambut shaziee yang panjangdan dibiarkan tanpa di ikat itu“Qimiee. pistol tadi disisip kembali di pinggang. Pow! Lenguh juga leher aku ni! Yang penting, Aku pula mati-mati berkeras ingin di samping Amira. aku pun pening jugak. Ibu tidak patut buat kami begini! Ibu tahu tak betapa jahatnya Firdayu itu!
2015-03-30 19:34:38

留言者: Air Jordan 25 
 
Di sekolah lagi,”“Sorry jerk?? sepanjang setahun yang lalu. membuatkan hatinya meronta kerinduan.Dipaut kedua tangannya ke leher Irham. “Dina! Ayah! Aku mengejipkan mata beberapa kali.Kehadiran bas mengganggu tumpuan aku. Am!
2015-03-30 19:31:35

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 后一页 ]

白科吴的博客

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2020