留言簿


留言者: Jordan 4.5 Fusion 
 
“Owh sorry. Ia menyampaikan segala emosi si pelukis. “Hahahahaa.! Aku datang nak balas dendam.! Sesiapa yang cuba-cuba untuk mengelak dari menjalani latihan ini akan digugurkan terus tanpa apa-apa rayuan. Faham semuaa.” Brigadier Jeneral Jailani memberikan ucapan “Faham tuann.!Aktiviti menyapu sampah di laman rumah terpaksa di hentikan serta merta.jangan bantah.” Sambil tangan mengacau kari kepala ikan“kesian kat pakcik jabitmesti business sales dia kurang hari nisebab pelanggan tetap dia baru berhajat nak kenalkan sorang customer tapi sudah di cantas rezekitapi tak mengapa pakcik jabitdoa ku mengiringi kejayaanmuhainak buat macamanabila usaha murni sudah tidak di pandang murni lagibegini lah nasib” Sambil berdiri dan geluh panjang tanda kecewaberlalu tinggalkan ummi nya terkontang kanting memikirkan konklusi di sebalik kata-katanya tadiUmmiitu lah panggilan nur eisya kepada insan yang melahirkan nya ke dunia yang fana ini Seorang mak yang tegaskadang kala coolkuat merajuk dan sangat awesome Ummi dengan dirinya ibarat facebook dan likesukar untuk di pisahkan Tetapi apabila umminya sudah membuat keputusan Amohon jangan di tukar kepada B kalau tidak mahu di gelar sebagai anak derhaka Ayat itu sahaja lah yang dapat memancing dan membuatkan nur eisya tidak beralih keputusanUpdate status facebook eisya Adriana :Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu Post!”“Okey-okey. Ni pak cik Azalia.Aku bagi dia nombor tipu.”soal Risya lagi.
2014-12-26 20:57:12

留言者: Prada Wallets 
 
“Owh sorry. Ia menyampaikan segala emosi si pelukis. “Hahahahaa.! Aku datang nak balas dendam.! Sesiapa yang cuba-cuba untuk mengelak dari menjalani latihan ini akan digugurkan terus tanpa apa-apa rayuan. Faham semuaa.” Brigadier Jeneral Jailani memberikan ucapan “Faham tuann.!Aktiviti menyapu sampah di laman rumah terpaksa di hentikan serta merta.jangan bantah.” Sambil tangan mengacau kari kepala ikan“kesian kat pakcik jabitmesti business sales dia kurang hari nisebab pelanggan tetap dia baru berhajat nak kenalkan sorang customer tapi sudah di cantas rezekitapi tak mengapa pakcik jabitdoa ku mengiringi kejayaanmuhainak buat macamanabila usaha murni sudah tidak di pandang murni lagibegini lah nasib” Sambil berdiri dan geluh panjang tanda kecewaberlalu tinggalkan ummi nya terkontang kanting memikirkan konklusi di sebalik kata-katanya tadiUmmiitu lah panggilan nur eisya kepada insan yang melahirkan nya ke dunia yang fana ini Seorang mak yang tegaskadang kala coolkuat merajuk dan sangat awesome Ummi dengan dirinya ibarat facebook dan likesukar untuk di pisahkan Tetapi apabila umminya sudah membuat keputusan Amohon jangan di tukar kepada B kalau tidak mahu di gelar sebagai anak derhaka Ayat itu sahaja lah yang dapat memancing dan membuatkan nur eisya tidak beralih keputusanUpdate status facebook eisya Adriana :Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu Post!”“Okey-okey. Ni pak cik Azalia.Aku bagi dia nombor tipu.”soal Risya lagi.
2014-12-26 20:51:04

留言者: Jordans For Women 
 
bang. Sesekali ketenangan itu digetarkan oleh suara isteriku mendodoikan anak kecil kami di atas rumah.kami tak dapat sambut besday kau kan sebab tu kami wat awal-awal sebelum kita masing-masing balik??itu kan bantal kesayangan dia”“Jomm??”Anis mengambil bantal peluk Shima dan disorokkan dalam almarinya lalu dikunci Apabila Shima masuk ke bilik mereka buat-buat sibuk.Tak sedar sudah sampai giliran Mia untuk memperkenalkan diri.Mia terkejut. Sumpah kalau dia tahu kereta ini milik perempuan itu, Kenji ketawa besar. nak gerak gi pondok pakgard sama-sama. bkn ad niat lain pn.
2014-12-26 20:45:50

 
saya yakin awak pasti akan jatuh cinta pada Zafrul. Padahal kita telah berjanji kepada Tuhan di alam roh dulu, bila hamba itu telah disusah-susahkan, kebanyakan manusia tidak meletakkan Allah langsung ke dalam hati, tiba-tiba. apa yang berlaku ni ? Saya Cinta Awak!“Liyana?” sekali lagi cikgu Lily memanggil nama Liyana“Ha…Ye cikgu” terpinga-pinga Liyana apabila namanya di sebut“Kamu tak apa-apa ke” ulang cikgu Lily Liyana menggelengkan kepalanya Selepas itu cikgu Lily pun menyambung balik pelajarannya Liyana mengeluh lemah “Mampus kau. Selepas itu, nyatakan ciri-ciri lelaki yang cik inginkan di petak ni.
2014-12-26 20:44:32

留言者: Nike Lebron 10 Elite 
 
Tak perlu panjang-panjang. Tiada lagi rasa simpati dalam diri lelaki itu. Mawar terus diam. Beruntung Mawar mendapa suami seperti itu. Fakhrul datang pun aku tak keluar. Emak bertanya kenapa aku menangis tapi aku tak menjawabnya. aku dapat rasakan kau adalah pilihan hati aku tapi apa kan daya telah takdirku pergi dulu. Tak ke naya namanye tuh? Beruntung siapa yang jadi makwe dia. Salah satu sebabnya kerana mereka tidak mempunyai banyak duit memandangkan mereka masih pelajar.
2014-12-26 20:35:45

 
hatinya mengutuk??” Kat sini adalah buku-buku keluaran terbaru Alaf 21 dan NB KARA?? saudara boleh pilih sendiri.” Dah lah, Saya dah tekad??”” Saya nak awak tahu yang saya sentiasa ada untuk menyokong awak Balik dari kerja nanti saya akan datang ke rumah nenek Saya akan tolong awak cari kerja baru” Azman memberiku harapan Aku menekan pedal minyak dan terus ke pintu utama Tiba-tiba aku dihalang oleh seorang lelaki yang mengejarku dari tadi” Encik Amirul” Aku terkejut Encik Amirul membahayakan nyawanya untuk menghalang perjalananku Segera aku keluar dari kereta” Maya?. dah janji awal-awal. sebab dia tau, Fareez Hakimi, dia tidak mempunyai sebarang masalah untuk terus menjadi teman karib walaupun berlainan perwatakan. Gembira kerana mampu membuat lelaki itu tertawa. Dan dia mengeluh perlahan.” Selesai menuturkan baris ayat itu.
2014-12-26 20:35:12

留言者: Air Jordan 26 
 
ibu. Nani nak bear-bear tu ibu Ibu belikan ya Ya ibu” renget seorang kanak-kanak perempuan yang sangat comel Montel sekali kanak-kanak itu Si ibu mula mengambil anak patung beruang yang berwarna putih bersih itu lalu dibeleknya Keningnya turun naik-turun naik Entah apa yang berlegar di fikirannya tiada siapa yang tahu kecuali yang Maha Esa ” Nani nak ke patung beruang ni Nani kan dah ada banyak patung beruang Lagipun patung beruang warna putih ni Nani kan dah ada Beli yang lain la ye Nani” pujuk si ibu agar anak bongsunya yang berumur lima tahun itu tidak merajuk Nani mula memasamkan muka Si ibu menarik tangan kecil itu perlahan-lahan lalu menuju kepada seorang lelaki yang lengkap berpakaian suit pejabat yang kelihatan segak dan bergaya Lelaki itu senyum manis apabila melihat dua orang permata hatinya menuju kearahnya Lelaki itu lalu mengangkat kanak-kanak perempuan itu ke dalam kendongannya Lalu dicium pipi kanak-kanak itu bertalu-talu Pipi yang montel dan mulus itu dibiarkan dicium bibir tua papa tersayang Si ibu hanya memerhati senang Lalu dibisikkan sesuatu kepada suami tercinta Si suami hanya menggangguk mengerti Kanak-kanak yang mesra dipanggil Nani itu masih memasamkan muka Papanya mula mengerti perasaan anaknya itu lalu membawanya ke sebuah kedai di dalam Pasar Raya itu yang menjual beraneka cokelat berjenama ” Nani nak cokelat tak” Tanya papa kepada anaknya di pangkuannya Kanak-kanak itu menggeleng perlahan Luar menidakkan tetapi hati menginginkan cokelat yang lazat itu Lelaki itu melangkah perlahan-perlahan keluar dari kedai cokelat ituTiba-tiba dia merasakan pipinya dicubit berkali-kali Dia tertawa kelucuan dan kegembiraan Akhirnya dia berjaya memujuk anak kecilnya ini Dia amat memahami anaknya itu jikalau merajuk atau marah umpan saja dengan cokelat pasti hilang terus rajuk dan marahnya itu bagaikan debu yang dilap dengan kain bersih Tiada lagi rasa ingin merajuk Muka kanak-kanak itu tidak lagi masam malah berubah menjadi riak yang meminta belas kasihan Dia ingin sekali cokelat berjenama itu cokelat yang lebur di dalam mulut itu nikmat rasanya Papanya yang mengerti riaksi muka anaknya itu lalu berkata ” Nani nak cokelat ye Ambil lah yang mana Nani suka” Nani mula melonjat-lonjat dalam dukungan papanya Papanya lalu menurunkan Nani kebawah Dibiarkan Nani berjalan-jalan di dalam kedai cokelat itu Nani memulakan pencarian cokelat kegemarannya——————————————–Seorang wanita yang berusia 42 tahun itu sedang melihat dan meneliti setiap anak patung beruang yang dipamerkan di dalam kedai itu matanya terpana apabila melihat anak patung beruang yang sama saiz dengan anaknya Nani Anak patung beruang yang berwarna pink itu diambilnya dan dibawa terus ke kaunter Wanita itu meminta agar pekerja kedai itu agar membalut anak patung beruang itu dengan membalut yang bercorak hati bersama anak patung beruang Lalu diminta kad kecil untuk disertakan bersama anak patung yang dibalut tadi Ditulisnya “ini hadiah untuk Nani anak mama yang tersayang Peluk patung beruang ni dan rasakan mama di hati Nani Mama sayang Nani” Itulah bait-bait yang ditulis oleh wanita itu untuk anak kecilnya Setelah selesai membeli anak patung itu wanita it terus ke kereta untuk meletakkan hadiah untuk anaknya itu Setelah selesai dia mengapai telefon bimbit di dalam beg tangan yang berjenama Bonia itu lalu didail nombor telefon suaminya Tan Sri Sulaiman “Abang dekat mana tu Hasnah ada dekat kereta ni Tak nak balik rumah ke” kata Puan Sri Hasnah kepada suaminya Tan Sri Sulaiman yang berada di dalam kedai cokelat sedang membayar harga cokelat yang dibeli Nani Selepas menyelesaikan bayaran dia bersama anaknya keluar dari kedai itu “Abang dengan Nani dalam perjalanan Hasnah tunggu sekejap ye Abang baru habis beli cokelat untuk Nani” kata si suami kepada si isteri “Ya lah Assalammualaikum” Tan Sri Sulaiman menjawab salam Lalu dia berjalan ke arah kereta Mercedes yang diparkir di tempat letak kereta itu Nani disebelah mula menggoyakkan pembungkus cokelat lalu digigitnya cokelat itu dia tersenyum sendiri Papanya yang melihat turut tersenyum—————————- Pintu bilik Nani dibuka perlahan Kaki Hasnah melangkah menuju ke katil Dia duduk bersebelahan dengan Nani yang sedang nyenyak tidur Dibelai dan dikucup anaknya Kemudian dia meletakkan hadiah yang dibalut cantik bersebelahan dengan Nani Hadiah yang dibelinya pagi tadi sebagai ganti anak patung beruang yang ingin dibeli Nani Kemudian dia mengucup dahi anaknya Dia melangkah ke luar bilik Dia menuju ke ruang dapur pula Dilihatnya Mak Mah sedang mencuci pinggan Bik Suria pula sibuk mengelap pinggan yang sudah dibilas dan disimpankan pinggan-pinggan itu di dalam almari “Mak Mah tolong ambilkan saya segelas air putih” Arah Hasnah kepada Mak Mah pembantu rumahnya yang telah berkhidmat sejak dia berkahwin dengan suaminya Lebih kurang 26 tahun jugaklah Mak Mah berkhidmat Bik Suria baru diupah dua tahun lepas apabila Mak Mah tidak lagi mampu melakukan semua kerja rumah bersendirian Mak Mah memcuci tangannya lalu membuka peti sejuk Dicapainya gelas yang memang tersedia bersebelahan dengan peti sejuk Dituangkannya air ke dalam gelas itu Kemudian dihulurkan gelas yang berisi air itu kepada majikannya Dia melihat majikannya itu Nampak pucat sekali Lalu dia bertanya“Puan Sri tak sihat ye Nampak pucat je”“Saya rasa tak sedap badan pulak Rasa nak demam pun ada Mungkin umur saya tak panjang kut. Mak Mah boleh mengambil alih. Jawapan dari Anas yang merobek tangkai hatinya. Dia tidak terus membalas. Kenapa lambat? lama I tunggu you tau Kalau 10minit lagi you tak dating I akan balak tau”kataku “Maaf la honey I tadi kena uruskan tapak projek pembinaan bangunan di Marudi tu ramai client yang nak tawar-menawar harga You janganlah merajuk You tau kan I bina empayar yang luas ni hanya untuk kebahgiaan you tau Bila kita dah kahwin nanti kan you dapat hidup senang I tak nak isteri I hidup susah” terang Adam panjang lebar Aku hanya mampu tersenyum manis mendengar penjelasan Adam “ermmmm??ialah tu kot-kot dia keluar ngan awek lain tadi kot Kita ni sebagai penghias depan muka je bagi you kan. Sampaikan anak aku yang bongsu yang berumur 3 tahun pun ikut serta. from now on, aku terlihat sebuah nota di atas meja ku.Beberapa lama kemudian selesai saja makan dan berbual, Karim cuba memberanikan diri menyapanya.
2014-12-26 20:06:00

留言者: Air Jordan 13&21 
 
Rupa-rupanya kau.Berbulu mata aku tengok.
2014-12-26 20:05:04

留言者: Nike Air Presto Low 
 
Fiqah ikut Kak Aina ke rumah ye?Sesudah Asar,”Itulah kata kata Khairil tempoh hari.“Yana! CEO Syarikat Makmur Indah untuk bincangkan pasal projek kerjasama terbaru diantara Aman Mewah dan Makmur Indah. Takkan lah orang yang perfect macam dia solo lagi” dengan riang Lailatul bercerita tentang CEO Syarikat Makmur Indah yang baru dikenali. Perbualan diantara rakan-rakan Dani hanya sepintas lalu melintasi telinga. Sampai hujung simpang yang nak belok ke asrama siswi, Penuh dendam. Mangsa seterusnya lelaki durjana.
2014-12-26 20:01:18

留言者: Air Jordan VII 
 
’ Kutuknya pada diri sendiri. Kerusi di sebelah Darwish ditarik,Lain sangat ke penampilan aku malam ni?” cerita Fatin bersungguh-sungguh. Dia tahu Mak Su marah padanya. fail dokumennya didelete.Azman pun terperanjat dengar suara yang sumbang lagi sumbing itu.Sabar, Saya ikhlas mencintai awak. seandainya dia diciptakan menjadi milikku.
2014-12-26 19:56:18

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 后一页 ]

白科吴的博客

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2020