留言簿


留言者: Air Jordan 10 S 
 
Mana kau pergi? Hatinya sudah tidak tertahan lagi. Arwah mama?? Kalau tiada anak-anak,Liana tak datang ker? oh no, Tak boleh nak buat apa-apa. Lelaki yang paling layak menjadi bakal menantu babah.Lega. dkna malu sebab make up la.
2014-12-20 16:07:16

留言者: Jordans 29 NFL 2010 
 
Sekarang kan dah kena. Tapi mulutnya terus terkunci tatkala melihat keadaan ibunya.“Zurin pak cik dah solat,Tiada siapa pun yang tahu kecuali keluarganya.“PANG!tapi saya bakal bercinta,ni dia sailormoon dengan kekuatan bulan akan menghukummu.”Dushh.“ujar Putra.“Tidak awak. logik tak calculation tu?“Hmm… lega hati saya bila dengar awak dah ok, “Kenapa buang? Maksud kamu, Semua resepi produk Rampai Corporation dari mama.“Zila tak patut buat mama macam ni. Takut kalau kejadian yang satu tu berulang. Aira sukakan tugas ni.
2014-12-20 16:06:34

留言者: Jordan Spiz'ike 
 
Nak kene betul member aku ni. Dia ni asal dari KL.Irma kemudian keluar dari situ. Tiba giliran mereka untuk membuat persembahan,masa itulah expiry date kahwin kita.Sesekali dia merenung ke bulan dalam kekaburan dek air matanya. Firdiana membalas pertanyaan tunangnya dengan nada yang perlahan, Izinkan aku mencuit senyum manja,“Bodoh! Sekarang baru kau nak cari aku buat apa?” aku menumbuk-numbuk bantal peluk tu aku bayangkan wajah Syahiran yang sedang mengolok-golok ku“kau gila! dan 1B tiga.
2014-12-20 16:05:40

留言者: Nike Free Run+ 4 
 
“Ini bukan masalah orang lain.”lantas ketawaku meletus. Teruskan.teruskan”“Shah dah………” belum sempat ibu menghabiskan ayatnya aku memotong“Tak apa bu Ayeen tau Abang Shah tak setuju kan See kan Ayeen dah cakap Dia takkan setuju punya”“Siapa kata dia tak setuju”“Apa ibu” aku menggaru kepalaku yang tidak gatal Apa tak betul ke aku cakap tadi“Shah dah setuju Diulang sekali lagi Shah dah setuju” Perkataan setuju bermain-main di fikiranku Aku belum pekak lagi kan“What” bergema seluruh rumah dengan jeritanku____________________“Aku terima nikahnya Nur Ayeen Qaisara binti Ahmad Qayyum dengan mas kahwinnya tiga ratus ringgit tunai”Dengan sekali lafaz aku sudah halal menjadi milik Shahrul Hykal Mutiara jernih mengalir dari tubir mataku Bukan air mata gembira tapi air mata terseksa Mana taknya kena kahwin paksa Buatnya lepas kahwin dia seksa aku tak ke cari pasal namanya tuSelesai akad kini upaca pembatalan air sembahyang berlangsung Cincin bertatahkan permata berwarna ungu disarungkan ke jari manisku Cantik Aku menyalami tangan suamiku dan dibalas dengan kucupan di dahi“Terima kasih kerana terima abang” Aku terkedu Benar-benar aku tersentuh dengan bisikannya____________________Aku merenung wajahku di hadapan cermin Selesai akad nikah aku hanya mendiamkan diri Majlis resepsi akan diadakan pada minggu hadapan secara gilang gemilangnya di hotel lima bintang Itu ibu dengan mama punya idea Kata mereka apa pula kata orang nanti kalau anak dua orang usahawan tersohor hanya buat majlis kecil-kecilanTak perlu la nak tunjuk kat orang semua benda tu Kalau ikut aku akad nikah je cukup Lepas tu buatlah kenduri sikitTapi aku kena setuju jugak sebab dah dipaksa pun Lagipun suami ‘tercinta’ dah pun bersetuju Baru aku perasan sejak dia sah menjadi suami aku langsung aku tak bertergur sapa dengan dia Biarlah nanti aku pandai-pandai laPintu bilik dibuka perlahan dari luar Siapa lagi kalau bukan Shahrul Hykal Sesuka hati dia je masuk bilik aku tapi bukan ke ni dah jadi bilik dia jugak Alamak apa aku nak buat ni Aku buat derk dengan kedatangan dia di dalam bilik Sepatah pun aku tak keluarkan suara apatah lagi dia Dalam hati tertanya-tanya macam mana dia boleh setuju nak kahwin dengan aku PelikTanpa sepatah kata dia terus membaringkan badannya di datas katilku Kalau dia tidur aku aku nak tidur mana Boleh saja kalau aku menyempit atas katil tu jugak Bukannya tak muat tapi silap-silap dibuatnya dia tendang aku jatuh katil macam mana Aku hanya merenungnya tanpa reaksi Tak boleh aku mesti mempertahankan hak aku“Kalau kau tidur situ aku nak tidur mana” aku memberanikan diri menyoal“Tidur jelah mana-mana kau nak” Wow pandai menjawab sungguh laki aku ni ya“Mana boleh tu katil aku Kau tidurlah atas sofa tu”Dia merenungku tajam Tidak senang dengan renungannya aku buat-buat menyikat rambutku Perlahan-lahan dia mendekatiku Kini dia betul-betul berada di belakangku Kalau nak diikutkan tak sampai dua puluh sentimeter Perlahan-lahan tangannya menyentuh bahuku Aku terus bangun dari kerusi dan keluar daripada bilik tanpa sepatah kata pun Apa yang dia cuba lakukan tadi Bingung aku dengan segala tindakan dia Adakah dia menaruh perasaan kepadaku atau dia hanya memainkan perasaanku saja Apapun yang terjadi perasaan aku padanya yang dari dulu terpendam masih belum kuhapuskanSetelah lama bagai patung cendana di luar bilik aku membuat keputusan untuk masuk ke dalam Apa pula nanti orang akan fikir kalau ternampak aku Perlahan-lahan aku memulas tombol pintu bilikku Dah tidur rupanya suami akuAku mengambil bantal yang terdapat di atas katil dengan perlahan-lahan dan merebahkan badanku di atas sofa Tak apalah kalau aku tidur beralaskan sofa sekalipun jika ini yang harusku lakukan sebagai seorang isteri Aku mengeluarkan diari bewarna biru dari laci yang berdekatan dan mula mencoretkan segala isi hatiBila difikirkan balik tiada sekelumit benci pun aku terhadap dirinya Mungkin aku yang sengaja mencipta perasaan itu untuk menghilangkan cintaku terhadap Abang Shah Sudah sepuluh tahun aku hidup dengan perasaan ini Mana mungkin dengan senangnya perasaan ini akan terkubur Entah bila aku terlelap dengan pen di tangan____________________Perlahan-lahan aku membuka mata Nyenyak betul tidur aku semalam Sesuatu membuat mata ku segar Aku sekarang berada di atas katil Bukan ke aku tidur atas sofa Mindaku masih belum boleh mencernakan apa-apa jawapan Biarlah Mungkin aku mengigau Yang penting diariku masih di tanganSelesai membersihkan diri dan solat subuh aku menuju ke dapur Boleh juga aku mengisi perutku yang lapar Mana taknya sepanjang malam aku tak menjamah apa-apa“Awalnya bangun Tidur awal ke semalam” Ayzam menegur Dia merupakan satu-satunya adikku Memandu tengah-tengah malam dari Johor sebab nak tengok aku akad nikah pada esoknya Terharu sekejap Itulah orang suruh dia uruskan syarikat yang kat sini tak nak Nak jugak uruskan syarikat Qayyum Holding yang kat Johor tu Kononnya nak bawak hati yang lara lepas kena reject dengan buah hati“Tak lah awal sangat Kenapa” soalku kembali Aku masih tak faham Perlukah soalan itu diajukan kepadaku Tolonglah“Shah mana” giliran ibu pula menyoal“Abang Shah ada” Tergagap-gagap aku menjawab Takkan nak jawab tak tahu pulak Nanti apa ibu kata“Tu Abang Shah dah datang” Aku menunjuk ke arah suamiku Pergi mana dia tadi“Shah pergi mana”“Shah pergi jogging tadi Dah ajak Ayeen sekali tapi dia tak nak ikut Letih katanya” Tak guna betul Kejut aku bangun tidur pun tak inikan pulak ajak aku jogging Dahlah hampir terlepas subuh aku tadi Tak apa tunggu kau“Haah ibu Malaslah nak ikut Abang Shah jogging Penat Nasi goreng ni Mak Pah letak ayam tak” soalku kepada Mak Pah Idea bernas dah mengisi kepala“Mak Pah letak Kan Ayeen suka nasi goreng ayam Kenapa”“Abang Shah cakap dia alergik ayam Segala makanan yang ada ayam dia tak boleh makan Dia boleh makan roti je”Berkerut seribu wajahnya Mungkin tak puas hati dengan autaku Ambik kau Jangan sesekali bermain dengan aku kalau tak pandai“Ibu tak tau pun Shah alergik ayam Selama ni ibu tengok kamu makan okay je”Bukan setakat okay je Memang dah kegemaran dia nasi goreng ayam pun“Dulu memang okay ibu Sekarang je dia lain sikit” Aku menyampuk Sedekitpun aku tidak membenarkan Abang Shah berkata-kata“Betul ke Shah” Abang Shah hanya tersenyum Senyum nak cover namanya tu“Kak Pah buatkan nasi goreng biasa untuk Shah ya” Caring sungguh ibu dengan dengan menantu kesayangan dia ni sampai suruh Mak Pah tolong buatkan satu lagi nasi goreng“Tak apalah bu Shah boleh makan roti je” Abang Shah menolak Mungkin tak nak menyusahkan dan mungkin juga tak ada selera nak makan gara-gara pembohongan ku tadi“Takkan Shah nak makan roti je Kalau tak nak biar ibu sendiri yang masakkan Cakap je Shah nak makan apa”“It’s okay ibu Roti pun dah okay”“Sure”Abang Shah mengangguk Terbit rasa bersalah di hatiku Macam kejam sangat la pulak Aku hanya mendiamkan diri melayan perasaan bersalahku____________________Hatiku tertarik untuk melihat koleksi-koleksi tudung yang terdapat di dalam butik itu Aku membelek satu persatu Mana tau ada yang berkenan di hati boleh jugak aku membeli Mata ku terpaku pada dua susuk tubuh yang berada tidak jauh dari tempatku berdiri Memang tak syak lagi Abang Shah dan seorang perempuan yang aku tak kenali Aku tidak dapat melihat dengan jelas wajah wanita itu kerana ia sedikit terlindung dengan baju yang bergantung di situBaru dua hari berkahwin Abang Shah dan pandai curang Apa akan jadi pada hari-hari yang seterusnya Aku terus keluar dari butik itu bersama juraian air mata____________________Pada malam itu aku hanya mendiamkan diri Ingin juga hati ini bertanya tapi ianya akan melulakan hatiku Aku tekad aku akan bertanya jugaPintu dikuak dari luar Aku hanya merenung ke luar tingkap Tidak diberitahu juga aku sudah tahu siapa yang memasuki bilikku Siapa lagi kalau bukan Abang Shah Takkan ibu pulak kut Hish“Awal balik” dua patah perkataan keluar dari bibirku“Does it matter to you”“Yes” Sedikitpun aku tidak memandang ke arahnya“Siapa perempuan tadi” aku menyoal lagi“Perempuan” soalnya kembali Kura-kura dalam perahu buat-buat tak tahu“Perempuan tadi tu Yang kat butik tadi Girlfriend baru” sebolehnya aku mengawal nada suaraku Sungguh aku semakin sebak“Oh Rina Kenapa”“Kenapa kau setuju kahwin dengan aku kalau kau tak suka aku dari dulu” aku memandang tepat dalam anak matanya Aku perlukan penjelasanDiam Tiada jawapan“Kalau kau tak suka kau boleh je membantah Tak perlu kau nak seksa perasaan aku macam ni Aku ni manusia Aku tak tau kenapa kau benci aku tapi tolonglah jangan buat aku macam ni Kalau kau nak gantung aku tak bertali aku rela kau lepaskan aku” Empangan air mataku pecah tak dapat aku tahan lagi Biarlah malam ini menjadi pengakhir kepada permualaanTerus dia memelukku Apakah semua ini“Tolonglah jangan buat aku macam ni” Aku meronta ingin dilepaskan dari pelukkan“Please sayang Abang minta maaf kalau selama ni abang dah sakitkan hati Ayeen Abang tak bermaksud nak buat semua tu Abang cuba untuk membenci Ayeen sebab abang sayangkan Ayeen Abang dah cuba macam-macam cara untuk lupakan Ayeen tapi tak berhasil Sampailah bila mama nak jodohkan kita abang setuju tanpa paksaan Abang tau selama ni ego yang kawal abang I’m sorry sayang I can’t give your heart back”“How do you know I want my heart back”“You wrote that in your diary didn’t you”“Abang baca diari Ayeen”“Terbaca Waktu tu abang nampak Ayeen tidur atas sofa Kesian sangat abang angkatlah Ayeen tidur atas katil Waktu tu lah abang terbaca diari Ayeen” Aku menutup muka Malu Kiranya dia dah tahu lah aku sukakan dia OMG“By the way siapa perempuan tadi”“Adik ipar sendiri pun tak kenal ke Tu Syahrina lah”Malu lagi sekali Tak patut sungguh la aku Lama aku tak jumpa dengan Rina Bila agaknya dia pulang dari Ireland Tak bagitau aku punAku sangat bersyukur aku diberi peluang untuk dicintai dan kini segalanya telah terungkap Kini ianya adalah permulaan kepada pengakhiran Permulaan kepada cinta aku dan dia Pengakhiran untuk kebencian yang tak diperlukan-TAMAT-Sungguh aku tak faham dengan ibu. Ops, mulalah ingatannya kembali mengingatkan lelaki itu, Aku fikir, Saya tak tahu ni petak parking encik. apa nak buat? Macam king kong menjerit pun ada jugak.
2014-12-20 16:05:09

 
Memang susah,Amy masih lagi menangis. Uhuk…uhuk…” terbatuk-batuk Sumaiyah menahan Sesak nafas.” ‘naik sheikh’ aku 3 saat dengan perempuan blur ni. “Erk … tak de pape. Ceh … nampak sangat ayat terdesak!” soal Liyana berhati-hati. tetapi perasaan benci pada Adam yang dianggap tidak pernah membahagiakan dia, Kenapa tiba-tiba ayahnya menyuruhnya berkahwin.Cerpen : Cintaku pada Nur Muhammad Oleh : Isha Idiaz“ANTARA banyak-banyak benda dalam dunia ni
2014-12-20 16:04:18

留言者: Vert Nike Air Max 1 
 
” Balas Aira berani. “Kasihan dia.Macam mana dengan Kimia??? ?C Alwi.”Alfi bingkas keluar daripada kelas untuk menjawab panggilan.“Jangan bimbang,“Tak buat apa-apa. Tiada. bunganya pun sudah layu kehausan. Omar teringat pertemuan pertama dia dengan Huda.
2014-12-20 15:56:27

留言者: Nike Shox R6 
 
Abang Yadnya itu akan balik ke Malaysia minggu depan untuk bercuti sebelum dipanggil untuk induksi seterusnya bekerja. Saja lah tu??? Omel Aqiel dalam hati Mukanya sudah berubah riak“Abang tak ingat sangat lah tapi yang pasti ?Tangkuban Perahu? ni bermaksud ?perahu yang terbalik Cuba baby tengok kat gunung sana Bentuk gunung tu sama macam perahu yang terbalik” Zayyad menudingkan jarinya ke arah gunung yang berada di kiri mereka Bukan hanya Elisya yang memandang ke arah gunung itu Aqiel dan Darwish juga melakukan ha yang sama“Ye lah sama” Kata Elisya “Lagenda dulu-dulu cakap sorang lelaki mengamuk tak boleh kahwin dengan sorang perempuan Lelaki tu tolak perahu tu sampai terbalik Dia tak boleh kahwin dengan perempuan itu sebab perempuan itu mak dia Mak dia dapat satu kuasa sakti yang membuatkan dirinya tak akan tua selamanya Lebih kurang macam tu lah ceritanya” Zayyad mengakhiri ceritanya Elisya mengangguk-anggukkan kepalanya“Mbak Beli mbak Murah Tiga puluh cuman seratus ribu” Tiba-tiba sekumpulan penjaja yang menjual perbagai jenis ?key-chain? melingkumi mereka Elisya jadi takut Pautannya pada lengan Darwish diperkemaskan“Nggak Nggak mahu” Zayyad cuba menghalau penjaja-penjaja itu tetapi tidak berhasil “Beli dong bang” Penjaja itu masih memujuk Aqiel yang tidak tahan dengan gelagat mereka ingin mengeluarkan dompet dari jeansnya Perbuatannya ditahan oleh tangan Zayyad Aqiel pelik“Jangan Aqiel jangan beli Kalau Aqiel beli kat salah sorang daripada mereka yang lain akan paksa Aqiel beli dorang punya juga” Beritahu Zayyad Dia sudah fasih dengan perangai penjaja di sini“Habis tu sampai bila dorang nak ikut kita macam ni” Aqiel rimas Dipandangnya wajah ketakutan Elisya Rasa kasihan tumpah di situ “Kita jangan layan dorang lama-lama nanti dorang pergi cari orang lain” Aqiel akur“Abang Jom” Setelah semua penjaja itu pergi daripada mereka Elisya mengangkat kamera digitalnya ke arah Darwish Darwish angguk “Abang Ayad tolong?” Zayyad mengambil kamera yang dihulurkan kepadanya Elisya dan Darwish mencari ?port? yang sesuai untuk bergambar“1?2?3?” Zayyad melihat sebentar hasil ?kerja?nya kemudian tersenyum Berpuas hati “Aqiel tolong ambil gambar kitorang” Aqiel hanya mengangguk Ada rasa ?lain? menyelinap? ke dalam hatinya apabila Zayyad mengambil tempat di sebelah Elisya Mereka nampak begitu mesra Dalam keterpakasaan Aqiel tetap juga mengambil gambar itu“Dah Aqiel pula masuk” Arah Zayyad “Sana lah pula” ?Macam photographer pula aku ni???Berderau darahku apabila tiba-tiba tangannya melingkari pinggangku. Tapi,Saat mataku bertembung dengan mata Si Dia,aku membuka pintu tandas serentak itu juga pintu bilikku di buka oleh suamiku.Aku tetap dengan pendirianku, Gerak hatinya kali ini ternyata benar. Kalau abang kau yang dekat atas tu tak payah la mama nak suruh kau call kan . Aku hanya tersenyum kepadanya .
2014-12-20 15:54:53

留言者: Jordan XVI 
 
nanti saya bayar. Menyerigai aku tahan sakit.ye?Shazlina memandang pak cik tua di hadapannya.“Kenapa dengan dia? aku adu dekat Adib baru tau, Itupun setelah didesak adiknya yang seorang itu berkali-kali.” batas kesabarannya sudah mulai menipis. Fina tergamam melihat gerangan seorang lelaki yang sedang berdiri menghadap taman bunga di tepi halaman rumah.“Saya dah lama tahu awak tinggal dekat sini.
2014-12-20 15:52:21

留言者: Jordan Alpha Trunner 
 
cuba tengok tu.Miza lapkan peluh Rizal lah. Kata-kata sinis seperti itu benar-benar membuat aku tersentak dari lamunanku.” “Tak ada tapi-tapi lagi. “No! Melambak- lambak student yang dah kahwin sambung belajar.Itu kepunyaannya. Aidil dapat mengagak bahawa sebenarnya Fariz berminat dengan Yana. Lepas turun pentas je kakak marah walid.Kakak sayang sangat kat Kamal. “Terima kasih nak.
2014-12-20 15:45:14

留言者: Air Max 1 
 
Ada-ada saja yang mengganggu.“Lihatlah apa yang sudah kau lakukan pada aku, Yang kau sibuk-sibuk tanya ni kenapa? Kepala aku tiba-tiba pusing dan akhirnya aku rebah.di mana Adrianna?? Naik la sepak terajang ke badan. Firdaus Hariz memulas tombol pintu bilik tidur mereka kelihatan Nadiah Irdina menangis teresak-esak di sudut bilik. Firdaus Hariz cuba untuk mendekati namun satu tamparan hinggap di pipinya Firdaus Hariz terkesima apakah salahnya sehingga dia diperlakukan sebegini. abang takkan jadi macam ni.Orang mintak maaf. satu pun tidak pernah berbalas. rancangannya untuk menyampaikan segala isi hati tergendala tatkala melihat Elina hanya memakai t-shirt dan jeans ke restoran mewah.
2014-12-20 15:41:49

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 后一页 ]

麦田守望


回到麦田守望

采薇陌上

如是我闻

时间的裂缝

流浪的眼睛

冰语

益虫飞飞

子非鱼

捧腹集

岁月如歌

行走之间

病都演义

涉江芙蓉

飞鸟飞龙

风之侧面

学会爱世界

被遗忘的时光

逸言堂

踏歌而行

在视觉中舞蹈

西安照像

暖香阁儿

Maplerice

水晶阿姨

豆芽厨房

轻描淡写

小米来了

在时间的裂缝里寻找声音

doni


海影居

逍遥

倥偬飞人


古墓幽魂


无梦如约

子非鱼

这儿的空间没什么新鲜

宋有财

普莉西拉的寻爱地图



北纬49,西经123

magnumphotos

周密摄影 

高磊摄影

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2019