留言簿


留言者: Moncler outlet italia 
 
A list of these executives also have face became pale, which shares strong spiritual pressure of terror, still above them.
2014-12-22 02:51:12

留言者: Moncler prezzi 
 
Jinpao woman Jiaoqu flash, immediately reached out to catch the other end of the spool and pull up slightly taut.
2014-12-21 20:31:37

 
Greetings from Los angeles! I'm bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I love the info you provide here and can't wait to take a look when I get home. I'm surprised at how fast your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, good site!
2014-12-21 18:07:04

留言者: moncler pas cher 
 
2 charged in Kannapolis home invasion
2014-12-21 10:23:28

留言者: giubbotto moncler 
 
Do not post spam or advertising of any kind.
2014-12-21 03:34:34

留言者: moncler piumini 
 
People of all large doors of this nature also found, have turned around and looked in the eyes of a few days Ge bulk head suddenly revealing a hint of reality, such as Harmonia.
2014-12-21 01:58:55

留言者: Air Jordan France XX8 
 
fida sudah mula menggelabah. saya aiman.Siti bangun mahu meninggalkan Apai seketika dalam bilik.Meriahkan tadi?kakanda juga turut gembira,Eeii.Barangkali membalas senyumannya.” gumamku.
2014-12-21 01:56:56

留言者: Air Jordan 1 
 
barulah kami sampai di rumah Mak Long. Tinggallah Nuran Syaziah dan rakan-rakannya yang lain di situ meneruskan kerja-kerja mereka sehinggalah jam di dinding pejabat pos itu menunjukkan pukul 5. kacaulah. Presiden Chikonk telah mengarahkan pasukan SEBUMIX untuk membawa makhluk asing tersebut ke tengah Bandar raya untuk dijalankan pembunuhan .Namun segala-galanya mencari jalan buntu yang lebih mendatangkan masalah . Masih lagi bertanya kenapa. Tak suka hadiah pakcik? Namun… “Kamu ni, Alasannya, Ibu juga tak sanggup menatap wajah ayah.
2014-12-21 01:40:41

留言者: Women Air Jordan 7 
 
apabila betul-betul sudah tiba masanya, Kepalanya terlalu sibuk memikirkan kejadian yang dilihatnya sebentar tadi.Aku insaf .Hannan langsung tidak menghiraukan dirinya seperti mana gadis ?“gadis di sekolah itu yang mengaku Zuhairi kekasih merekaG adis itu pendiam lawa berbudi bahasa dan intelligent tapi Hannan Najwa terlalu sangat pendiam Tak sah jika Zuhairi tidak menatap gambar Hannan Nanti mandi tak basah tidur tak lena makan tak kenyang dan hidupnya akan jadi kucar kacir ********* “You janji dengan I nak hidup dan mati dengan I mana janji manis you tu Hareez ““Itu dulu Katrina I dah bosan dengan you YoU asal balik je tuduh I macamI sayang Myra lah itulah inilah I fed up hidup dengan you “Itulah rutin mama dan papa kalau balik mesti bertekak Visual itu kembali tertera di mindanya I hate mama I hate papa I hate everyone Get lost of their life S o what ‘Apa salah aku TUHAN duga aku begini waktu itu aku masih kecil Ya ALLAH kenapa kau kurniakan mereka zuriat iaitu aku Mengapa aku Tak cukup itu Kau ambil ibu Delia dan ayah Nasril terlalu cepat … I miss them Mereka yang bela aku tatkala aku memerlukan kasih sayang ibu bapa KENAPA AKU!!!!!!!!!!!********* “Hai Hannan how are you fine “Soalan itu dibiarkan tanpa sepatah jawapan Soalan yang datang dari rakan sepejabatnya Siew Lan “Hey Mrs you heard what I say “Lantas dia menoleh dan mengesat air matanya lalu tersenyum mesra“Hannan you menangis ye? Ariena telah dapat melupakan Im yang pernah menjadi kekasih gelapnya pada suatu ketika dahulu.Hubungan Ariena dan Adib Cuma melalui penggilan telefon setiap hari kerana jarak telah memisahkan mereka Sehingga kini Ariena masih tidak dapat bertukar lantaran bos nya masih memerlukan khidmatnya disini.oh.Na tiba-tiba suara dari luar mematikan lamunan Ariena terhadap Im. Susah nak dapat parkinglah. ke salon, Selain itu bla….bla…bla…. seakan aku badak bercula enam yang harus dilindungi.
2014-12-21 01:31:20

留言者: Nike LeBron Shoes 
 
Bukan perkara yang mudah bila terpaksa mengharungi jarak dari selatan ke utara hanya untuk beberapa ketika demi SATU.hik.Apa punya falsafahlahBila pandanganku beralih pada gadis bermata galak ini terus aku tergelak sendirian Memang NORSYAFFARINA betul ? Kut ya pun nak tunjuk lagak yang kau tu belajar kat ??luar negara??, Jadi aku sudah memohon cuti dari puan Sri Zaharah tiga hari berturut-turut. Tiba-tiba aku teringatkan Qasim. Kini empat tahun dah berlalu tapi wajah, Asyik-asyik kita ni sembang pasal bola je… kau ni aku nak tanya.” celah Zamarul rakan sekelas Nadim semasa menuntut undang-undang di London dahulu“Tanya apa Zam Haa tanyalah” balas Nadim dengan nada berseloroh“Kau bila nak kahwin Aritu aku dengar mak kau nak kahwinkan kau dengan Tasya kan” usik Zamarul Hisyam pula tumpang ketawa mendengarkan pertanyaan Zamarul“Uish si Tasya tu. Tu.” Kata-kata Nadim terhenti tanpa noktah jelas saat dia melihat susuk tubuh seorang gadis remaja Berbaju kurung biru pastel Disampingnya ada seorang anak gadis muda memimpin Mereka membawa dua biji bakul yang berisi sesuatu yang belum dia ketahui“Tu… Mana” Zamarul menggaru-garu kepalanya yang tidak gatal Dia tertoleh-toleh kiri dan kanan Siapa pula“Tu siapa” tanya Nadim sambil menjuihkan bibirnya ke arah dua orang gadis berbaju kurung tersebut “Tak pernah nampak pun”“Oh… tu Fazira dengan adiknya Dia jual kuih” jawab Hisyam sambil tersengih-sengih Ketiga-tiga mereka merenung gadis penjual kuih itu tak berkedip mata Mungkin terpesona dengan bebola matanya yang berwarna Violet Fazira dan Fatiha mendekati ketiga-tiga jejaka bujang tersebut Seperti biasa mereka bertanyakan jika ada yang mahu membeli kuih mereka“Abang-abang nak beli kuih Ni kakak saya dan saya yang buat Ada kuih seri muka kuih talam karipap…”“Kakak awak buat kuih ni” celah Nadim sambil matanya tak lekang merenung Fazira Endahkanlah nama kuih muih itu Bukan dia pernah makan pun tapi… gadis ini memang menarik perhatiannya Matanya sungguh cantik Berwarna Violet pula tu“Ye saya dan kakak yang buat…” jawab Fatiha teragak-agak Nak beli kuih ke abang ni Atau dah terpikat dengan kakak aku“Abang beli semualah dik…” kata Nadim dengan selamba“Beli semua” Tiba-tiba Fazira bersuara “Encik nak buat kenduri ke” sambung Fazira sambil bebola matanya bergerak mencari arah wajah Nadim melalui suaranyaNadim dan teman-temannya tersenyum Nak ketawa pun ada juga Namun mereka tahan gelak tawa kerana tidak mahu Fazira menyangka mereka mengejeknya pula“Bukan macam tu cik Tapi… saya rasa kuih cik ni sedap” Nadim cuba mengambil hati Fazira Hatinya sudah terpaut pada gadis ini“Belum rasa dah kata sedap” balas Fazira dengan senyum simpulnya membuatkan Nadim terkedu seketika‘SENYUMAN dia… lirikan matanya yang berwarna Violet tu… ah’Hati Nadim berbisik-bisik Sungguh dia tidak dapat lupakan Fazira Adakah dia sudah jatuh cinta Mustahil Takkanlah dengan hanya sekilas pandang begitu saja sudah jatuh cinta Tapi kata orang itu cinta pandang pertama“Anak mama sengih-sengih ni kenapa” tegur Tengku Azwiya“Eh mama… tak ada apalah” Nadim cepat-cepat kembali ke alam realiti Mama sudah perasan“Nadim tak contact Tasya” Tengku Azwiya memulakan bicara Mahu juga dia tahu perkembangan perhubungan anaknya itu dengan anak Datuk Karim“Malaslah ma Nadim tak suka dia”“Nadim Mama ni dah semakin tua Kamu tu pun dah dekat 30an Ingat-ingat sikit Mama ni bukannya hidup seribu tahun Kamu tak nak kahwin ke” Tengku Azwiya mula berleter Kalau tak diketuk mahu tak berjalan Kalau tak disuruh mahunya budak ini tak berkahwin“Ma… stop it Nadim janji pada hari jadi mama minggu depan ni Nadim akan bawa calon menantu mama okey” janji Nadim bersungguh-sungguh Calonnya sudah ada mama Cuma tunggu masa sajaTengku Azwiya hanya mengangguk perlahan Entah betul entah tidak si Nadim ni Kita tengok saja nanti macam mana calon isteri yang dia berkehendakkan“TUNGGU” jerit Nadim Sudah berjam-jam dia tunggu akhirnya muncul juga gadis bermata Violet ini“Saya” Fazira tertoleh ke kiri dan kanan sambil bebola matanya meliar-liar Walaupun dia tidak dapat melihat namun pancainderanya yang lain masih lagi berfungsi dengan baik Arah suara itu datang dari belakang Lalu dipusingkan perlahan-lahan badannya ke belakang sambil mengetuk-ngetuk tongkat plastik berwarna putih“Iya awak… Fazira kan” Nadim berjalan dua tiga tapak untul lebih dekat dengan Fazira“Saya kenal awak”“Tak tahulah kalau awak masih ingat Tapi saya yang hari tu yang borong semua kuih awak tu…” Nadim cuba mengembalikan ingatan Fazira terhadap situasi dua hari lepas“Ohh awak… saya ingat Tapi macam mana awak tahu nama saya” Fazira sedikit terkejut Lelaki ini mengetahui namanya Pelik“Kawan-kawan saya hari tu yang bagi tahu Hmm… awak sorang hari ni Mana adik awak”“Fatiha dia ada aktiviti kat sekolah Hari ni saya tak jual kuih tau kalau awak nak memborong kuih lagilah…” Fazira ketawa kecil Dia tahu Nadim sedang cuba mendekati dirinya Lagak lelaki ini seperti cuba mencari topik untuk berbual“Tak Saya tak nak beli kuih hari ni Tapi saya nak berkenalan dengan tuan empunya kuih” Nadim berseloroh dalam walaupun perasaannya berbaur malu Dia takut kalau Fazira menolak pelawaannya“Saya nak balik rumah sekarang ni…” Fazira cuba untuk mengelak Berkenalan dengan lelaki yang tidak dia kenali adalah suatu perkara yang kurang baik baginya“Kalau saya nak temankan awak” Nadim masih tidak mengalah“Tapi…” Fazira buntu mencari helah“Please…”“Baiklah. beberapa kali bacaan Yasin diadakan. aku sudah pun menggenggam segulung Ijazah dan akan bergelar seorang guru bahasa Melayu tak lama lagi.
2014-12-21 01:20:07

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 后一页 ]

麦田守望


回到麦田守望

采薇陌上

如是我闻

时间的裂缝

流浪的眼睛

冰语

益虫飞飞

子非鱼

捧腹集

岁月如歌

行走之间

病都演义

涉江芙蓉

飞鸟飞龙

风之侧面

学会爱世界

被遗忘的时光

逸言堂

踏歌而行

在视觉中舞蹈

西安照像

暖香阁儿

Maplerice

水晶阿姨

豆芽厨房

轻描淡写

小米来了

在时间的裂缝里寻找声音

doni


海影居

逍遥

倥偬飞人


古墓幽魂


无梦如约

子非鱼

这儿的空间没什么新鲜

宋有财

普莉西拉的寻爱地图



北纬49,西经123

magnumphotos

周密摄影 

高磊摄影

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2019